Fynd på samhället

I min lilla stad, Hallstahammar, säger man "samhället" om stan. Det finns liksom ingen större citykänsla här, trots vero moda, järnia och ica supermarket. Hallsta blir liksom lite mindre, med butiker som Liljestams (numera åsbyägd blombutik), Terminalen (pressbyråkopia) och Café Kvarnen som inte ens borde få kallas café. Så när man går ner mot torget, bussterminalen, bankomaterna och biblioteket så går man ner på samhället.

På Café Kvarnen (som förr hetat Mimmis, Kringlan o.s.v) är inredningen väldigt o-het. Stilen och känslan är väldigt mycket skamfilat servicehus. Ingenting matchar och servicen är skitkass. De har inte ens en kortläsare där så man måste betala kontant, som förr i tiden. Toaletten är nedgången och sunkig och de har typ fem bakelser att välja på vid disken, varav tre är från gårdagen och därför är torra.  Blomsterarrangemangen är i plast, nmedstoppade i gamla IKEA muggar och glasen/kopparna/skedarna är aldrig helt rena. Mjölken till kaffet är alltid gammal och kaffet har alltid stått sedan klockan 11:2o. Men det är Hallstas enda renodlade café och överlever därför. Med skamknep och fulgrepp hankar sig ägaren fram och springer till coop för att köpa fikabröd när det i disken tagit slut. Om jag skulle ta över det där, jag säger om... ojoojoj...

Sidospår.

Jag var ute och gick idag i två timmar, tittade in på teatern, sade hej. Köpte mjölk på konsum och kilade in en snabbis på bokhandeln. Där var det rea på rean och jag fyndade en bok om saftning, syltning och inläggning som jag nog kommer ha använding för sommar! Hittade även Anna Wahlgrens stora bok om barn som jag köpte. Vet inte riktigt vad jag tycker om henne, har hört så mycket bra och dåligt, men jag tänkte läsa den iallafall. Något vettigt måste det ju stå!
Dagens | | 8 kommentarer |

Man riktigt hör hur det knakar!

BVC idag.
Sedan Dante föddes har han:

Växt 19,7 cm!
Gått upp 4350 gram!
Fått ett 9,6 cm större huvud!

Sedan den 1:a april har han växt hela tre centimeter....
Dante | | En kommentar |

Från början...

Första bilderna på Dantemannen.
Han kom som en blixt och rörde om våra liv på ett sätt vi aldrig någonsin kunnat förutspå.
Vad vi var lyckliga över att du äntligen kommit, nio dagar över tiden.

Dante | | 2 kommentarer |
Upp