Wörk

Så himla värd jobbdag idag! Allt har bara varit bra och barnen har imponerat. Jobbade extra på ATR en stund och hämtade barnen vid halv fem.

Pulsade genom slask och blask med cykelkärra och hungriga barn. Styrde mat, efterrätt, dusch och pyjamas och städning av hemmet. Sen kom papi hem, nattade barnen, handlade och tog tvätten. Det är bra med jämställdhet. Nu är det dusch och godnatt.

Dagens | | Kommentera |

Nightfright

Vad är nattskräck?
"Nattskräck är en vanlig form av parasomni som drabbar 5-15% av barn mellan tre och sex års ålder, men som kan förekomma så tidigt som vid nio månaders ålder. Tekniskt sett orsakas det av partiellt uppvaknande från icke-REM-sömn, eller icke-drömsömn. Barnet som drabbas kan gny, snyfta, skrika, vara skräckslaget och kasta eller slå omkring sig. "Barnet verkar ofta förvirrat", säger Dr. Richard Ferber, författare till Solve Your Child's Sleep Problems och det är vanligt att barnet ser vaket ut men ändå inte är nåbart.
Hur skiljer det sig från mardrömmar?
Mardrömmar inträffar under REM- eller drömsömn. Ett barn som haft en mardröm har vanligtvis en klar idé om vad det var som var otäckt, även om det kan vara svårt att uttrycka det för barn under två år. barnet kan vara rädd för att somna om och kommer ofta ihåg mardrömmen på morgonen. Barnet kommer vanligtvis inte ihåg nattskräck morgonen efteråt."

Sover med Dante i våran säng inatt. Han har bara sovit i tre timmar men har redan haft tre episoder. Längesedan det var så här mycket. Även igår natt hade han det jobbigt. Plutten. Man känner sig så maktlös.... Imorgon får vi försöka väcka honom lite innan det drar igång.

Dante | | Kommentera |

Angående debatten

"NÄR SKA FOLK FÖRSTÅ ATT DET INTE ÄR DET GENUS HANDLAR OM?! GENUS HANDLAR INTE OM ATT KLÄ POJKARNA I ROSA OCH FLICKORNA I BLÅTT OCH TVINGA POJKARNA ATT LEKA MED DOCKOR OCH FLICKORNA MED BILAR."

-Kakkakaffe"Det där du beskriver Alf B Svensson är INTE vad genusmedvetenhet handlar om. Det är ingen som vill förbjuda flickor att använda rosa, avstyra några lekar (utom möjligtvis våldsamma sådana) eller på annat sätt förbjuda eller tvinga barnen. Genus handlar om att VIDGA rollerna, inte byta på dem. Genus handlar om att ge ALLA barn, flickor och pojkar, tillgång till ALLA roller. (kläder, färger, leksaker, lekar, möjligheter osv)

Min dotter får använda rosa klänningar och leka med sina dockor hur mycket hon vill. Precis som hennes lillebror får leka med dockor och ha rosa klänningar och ska kunna göra det utan att bli dömd, hånad, skrattad åt eller höra att ''det där är för pojkar''.

Du säger även att ''förskolor har jobbat med att motverka könsroller i flera år och att det inte funkat'' men sanningen är den att de flesta förskolor inte alls försöker motverka könsroller utan tvärtom cementerar och förstärker dem. Trots att de bör följa läroplanen. FÅ förskolor är genusmedvetna.

Så nej, även om grundtanken är att alla ska bemötas lika så är det inte det som är verktyget för att nå dit. Du föreslår kompensatorisk pedagogik, precis detsamma som genusmedvetna förskolor använt i sin läroplan. Är du kanske en förespråkare för genuspedagogik utan att veta om det? ;-)

För som vi ''genusfundamentalister'' ofta säger, så är biologiska skillnader inget argument MOT genus utan snarare ett argument för. För om det nu är så att män är våldsammare, sämre på att ta hand om barn, tar större risker osv och kvinnor av naturen är på ett annat sätt är så är det ju extra viktigt att man låter barn träna på och utveckla talanger och egenskaper som inte kommer naturligt och på så sätt ge alla chansen till samma möjligheter."

-Lady Dahmer

Både Lady Dahmer och Kakkakaffe har hajjat och sprider budskapet, men ändå har folk så himla svårt att förstå! De läser Aftonbladet och tar efter varje ord utan att tänka. Det är föräldrar som dom, som inte tänker medvetet på hur dom uppfostrar som skapar osäkerhet och dålig självkänsla hos sina barn.....

Föräldraskap | | En kommentar |
Upp