The Kids

Ilon är nu tre år och fem månader. Han har 104 i kläder och 27 i skor. Han är i princip blöjfri men har inte riktigt fått till det där med bajsandet än. Han har blöja på natten. Ilon gillar musik, instrument, raggarbilar, båtar, stora fordon, och flygplan. Han gillar att måla och bygga och har världens fantasi. Han kan alla färger och målar helst med akrylfärger. Talet har totalt släppt loss, han pratar non stop och har de mest fantastiska saker att berätta, så det gäller att hänga med! Han sjunger helst på Frost musiken, "let it go" och spexar gärna till det med rollekar. Är helst pappan. Älskar att vara ute. Gillar att man läser men har inte tålamod att läsa själv. Har inte mycket tålamod överhuvudtaget, utan spelar gärna ut alla register så fort den millimeterkorta stubinen brunnit av. Han är rolig, tycker om att skoja och är duktig motoriskt. Cyklar på 12"cykel med stödhjul själv. Hoppar och klättrar överallt. Älskar att bada och är jätteduktig på simskolan. Han är duktig på att trycka på hela familjens knappar och kan vara riktigt busig ibland men är heller inte sen med att säga förlåt. Har mycket empati. Mån om mindre barn och vill gärna ha en bebis. Pratar mycket om syskon. Är väldigt bestämd samtidigt som han är världens solstråle. Han har fått hela känslopaletten.
 
Dante är nu fem år och tio månader. Han har 122 i kläder och 29/30 i skor. Han kan simma utan hjälp och cykla utan stödhjul på sin 16" cykel. Han är otroligt duktig motoriskt och klättrar och rör sig väldigt smidigt. Dante har börjat intressera sig för musik nu och kan säga åt oss att höja på stereon om det är en låt han tycker om, men tycker det är genant att bjuda på dansuppvisning. Dante gillar rymden, dinosaurier, uppfinningar, teknik, matematik, bokstäver, klockan, ja allt som har med fakta och logik att göra. Han sätter sig inte och ritar själv men ritar väldigt fint och detaljerat om man ber honom. Om man frågar honom vad han vill bli som stor så vill han bli en trollkarl. Han älskar att spela kluriga spel och tjatar oss till vansinne när han är på det humöret. Det kan vara svårt att väga upp hans skärmtid med utetid för han är inte så förtjust i skog och utevistelse. Lekparker och olika uteaktiviteter går bra men att bara vara ute och leka är trååååkigt. Han har inte lika nära till fantasivärlden som sin lillebror. Är en snäll kille med hjärtat på rätt ställe. Han behärskar språk väldigt bra och kan räkna och säga några ord på både engelska och finska. Han kan läsa och skriva. Han har ett otroligt bra minne och kan påminna oss om saker som hänt för lääänge sedan. Han är just nu i en väldigt känslomässig fas, faller inte riktigt in på den "vanliga" femåringens beskrining som lugn och harmonisk. Här flyger orden och känslorna hej vilt. Det är många tankar om vänner, skola, förväntningar, kunskaper. Han är otroligt duktig på att sätta ord på sina känslor och tack vare det är det väldigt lätt att tala om sådana saker, om han är på rätt humör. Väldigt hemmakär och mån om familjen.
 
 
 
 
Dante, Ilon, Syskon/Familj | | 2 kommentarer |

Nyklippt!

 
GALET SKÖNT!!
Jag var verkligen färdig med LÅNGT hår.
Dagens | | 4 kommentarer |

End of it all


Semestern går mot sitt slut. Jimmy jobbar den här veckan och jag börjar nästa. Veckan efter det kör Dante igång med inskolning och sen är vi inne i vardagsrutinerna igen. Jag är så himla nöjd med att vi slappat järnet denna semester. Inga superutflykter, inga megaresor, bara hemmamys. 
Dagens, Syskon/Familj | | Kommentera |
Upp