Vecka 12

Sådär ja! Vi är inne i vecka tolv och det verkar som att allt är väl. Jag mår sämre än förra veckan, de illamående kvällarna har numer kickat in redan på eftermiddagen. Idag och igår har jag varit yrslig och andfådd, idag har jag även haft mycket hjärtklappning så jag blev liggande på soffan med svtplay. Julen kom och gick och det var svårt att för egen del känna julstämning. Jimmy fyllde 30 den 23:e så det kom i första fokus. Barnen fick reda på att de ska bli syskon och mer om det kommer i ett eget inlägg sen. De blev iallafall väldigt glada!
 
Imorgon får jag nästan vara hemma från jobbet om jag mår såhär, känns lite obehagligt. När jag ringde 1177 tyckte de jag skulle kontakta barnmorskan för att utreda vidare vad det kan bero på. Annars är det gamla vanliga symptomen, halsbränna, huvudvärk, extra mycket saliv, metallsmak i munnen, extreeeem trötthet, sugen på frukt, svullen, gasig, foglossning inne i vänstra skinkan osv. Kul!
 
 
Gravid med Skorpan | | Kommentera |

Hej och hå vi kämpar på

Det lackar mot jul!
Barnens klappar är inköpta, de får tre stycken gemensamt i år, de delar ju ändå på allt. Den bästa klappen får de på morgonen, vi ska överaska dom med att de ska få ett syskon. Tror de kommer bli såå glada! Men innan jul är det dags för Jimmy att fylla 30! Han kommer få en heldag. Jag ska köpa hem skumpa och bakelse till frukost, så får han lite småpaket då, sen ska han få tre till paket under dagen. Tror han blir nöjd även om jag verkligen inte kom på något vettigt att köpa.
 
Jag har lyckats med att ta mitt körkort, som jag säkert nämnt, och har hunnit köra en hel del så nu börjar jag bli varm i kläderna. Så himla skönt att ha det gjort.
 
Idag har jag haft molvärk och emo-feels. Grät till tv i säkert en kvart nyss. Hopplöst. Börjar bli dags för ny bh och så är det kris i byxlådan.... får leta runt på stan på mellandagsrean helt enkelt.
 
 
Dagens, Gravid med Skorpan | | Kommentera |

Vecka 10

Eller, 9+3. Har lyckats få in lite mer mat i dieten. Ett tag trodde jag att nyponsoppa och blåbärssoppa var det enda jag skulle kunna äta resten av året. I fredags var det julbord med jobbet, gick faktiskt helt okej att äta från både kalla, varma och dessertbordet. Att jag inte drack alkohol doldes enkelt av att vi planerat åka till Mora på lördagen för att köpa ny bil! Så jag gled enkelt hem med halvtiobussen. 
 
Nu har jag börjat få små känslostormar av att jag inte skulle vara gravid längre. Imorse var jag tillexempel inte illamående och kunde äta både frukost och förmiddagsmacka utan konstiga magsvängningar. Men lagom till lunch kom det, i vanlig ordning. Samma bekanta känsla. Hungrig, fast illamående och ABSOLUT inte sugen på vad som helst. Det blev fetaost, avokado och jordgubbsjuice som följde med hem.
 
Har även haft mitt inskrivningssamtal hos barnmorskan.
 
Med Ilon såg värdena ut såhär: 

Blodsockret låg på 5

Trycket var 100/60

Järn var 133

 Men denna gång var värdena:
 
5,2
110/60
126
Lite halvroligt är att jag haft samma inskrivningsvikt alla tre gånger.
 
 
Gravid med Skorpan | | Kommentera |
Upp