V.25

 

Vecka 25 med Dante:
Här var det sura uppstötningar! Kissar och dricker samarin om nätterna. Har även sjukt ont i ena höften och ryggen emellanåt. Tycker det börjar bli riktigt jobbigt att sova. Annars är det mesta underbart. Jag känner krypet sparka, emellanåt riktigt hårt. Vi var hos barnmorskan och fick fråga lite saker, lyssna på hjärtat igen, som frotfarande låg på 150 slag per minut. Mina värden var jättebra, pulsen perfekt, men järnet började dala lite nedåt. hade 119 i värde så hon tyckte det var dags att införskaffa tabletter och börja lite smått, kanske var tredje dag. Jag har gått upp ca 15 kilo redan. Måste försöka motionera mer.

 

Vecka 25 med Ilon:

Halsbrännan är inte så farlig än, faktiskt. Fogarna fram är värst, men kan undvikas om jag inte överanstränger mig. Det är ett väldigt aktivt barn det här, det buffas och sparkas konstant. Idag var jag hos barnmorskan och tog alla prover. Hade 100/60 i puls (?) järnet låg på 133 och blodsockret på 4,7. Pretty damn good som jag förstod det. Vägde mig också och står nu på +6 kg. Det är jag också stolt över. Trots min moffarvecka! Snacka om skillnad, vägde nio kilo mer med Dante vid samma tidpunkt. Jösses. Kan även tillägga att jag är väldigt känslig och emo just nu. Barnets hjärtljud låg på 155-160, vilket är högre än vad Dante hade (hm, hm...) och det var underbart att höra. Hamnade mitt på svenssonkurvan och kände mig nöjd när tillochmed barnmorskan höll med om att barnet verkade livligt därinne. Sötbebis!

 
Vecka 25 med Skorpan:
 
Halsbrännan är vissa dagar helt jäkla överdjävlig! Jag har legat still i en och en halv vecka och tyckt synd om mig själv då jag förmodligen haft influensa så jag har inte direkt tänkt på vad jag har ätit, vilket resulterat i en smärre viktökning på kort tid. Totalt uppe på +9 kg.... Tyckte jag hållt mig bra annars. Det här med vikten är egentligen ingen stor grej, men jag vet att ju närmre slutet jag kommer desto mer ont kommer jag få och desto mer kommer vikten skena. Så jag försöker hålla mig så gott jag kan just nu. Hos barnmorskan idag såg allt kanoners ut. Trycket låg på 110/80, sockret på 4,8 och järnet lite halvbra på 114. Jag äter järn varannan dag nu. Skorpans hjärtljud låg på 148 och lät så himla mysigt så! SF mått var på 23, helt enligt kurvan.
I övrigt mår jag rätt bra i den här graviditeten, sover helt ok och är fortfarande bra i rörligheten, trots att blygdbenet gör skitont om jag gått aningens för mycket. Livlig bebis som har riktigt mycket energi vissa dagar....
 
Gravid med Skorpan | |
Upp