Familjemöte och förkylningstider

 
Dante var i skolan två dagar förra veckan, på lördagen fick han ont i huvudet och feber. I går, måndag, var han dock feberfri igen men lite snorig fortfarande. Lovis är rosslig långt bak i svalget och jag har tryck i öronen och ont i halsen. Alltså suck, visst en förkylning är inte så farligt, men så himla trist att det redan ska börja gå massa konstiga sjukdomar. 
 
Igår hade vi vårt första familjemöte!
Vi tog upp punkter som sysslor hemma, veckopeng, städa rummet, speldagar och vilken dag läxan ska göras på. Det gick faktiskt bra, även om barnens tålamod började tryta mot slutet. Tyckte vi fick mycket bestämt och tror att båda barnen blev nöjda med det som beslutades.
 
Dagens, Föräldraskap | | Kommentera |

Lovis en månad!

Tänk att vi  haft tre barn i en månad redan!
Sjukt vad fort man anpassar livet och hur det känns så naturligt, att hon alltid varit hos oss.
 
Här är lite rolig bildjämförelse:
 
 
 
 
Lovis hade sitt första läkarbesök på BVC igår, fick godkänt! Hon hade dessutom gått upp nästan 400g på en vecka! Vilket känns asskönt pga hull=överlevnad inför vinterns alla sjukdomar som hon ska stå emot eller utsättas för. Man är knäpp, men vi tänker så eftersom det var så fruktansvärt jobbigt med Ilons sjukhusresa som nyfödd. Lovis har precis börjat följa med blicken, igår fick Jimmy första leendet och inatt fick jag ett smile. så underbart att även börja höra antydan till små pratmelodier! Det blir som en drog, man blir pepp, pigg och vill bara ha mer!
Mer Lovis!
Storebröderna vill också dom mer, vara nära och hålla och hjälpa till. dante känner dock otroligt mycket snavr, dels över Lovis men också mot att Ilon inte ska prata så högt, vara så nära, klappa i ansiktet o.s.v. Listan goes on så att säga. Vi försöker få honom att slappna av och säga att det ju faktiskt är vi som har huudansvaret. Vi får jobba vidare med det där.
 
 
Lovis, Syskon/Familj | | Kommentera |

Snart semester!?

Jaha, min "semester" är slut den 20/8 och efter den går jag på föräldraledighet. Lagom till att Jimmys semester och pappaveckor är slut tar vi ett break och drar utomlands! I know, helt galet.
Vi drar till exotiska Danmark! Woop woop!
 
Legoland here we coooome!
 
Är riktigt pepp faktiskt. Inbillar mig att det kommer bli precis som på film, där familjen har en riktigt trevlig roadtrip på vägen till målet, med rolig musik som alla sjunger med till. Barnen leker lekar med varandra i baksätet och vi vuxna hinner prata om livet och viktiga saker, typ politik och framtiden, när barnen slumrat till. Vi kanske stannar någonstans på en mysig diner och äter något gott. Kommer fram och checkar in i stugan och bara myyser och njuuter. Sen har vi två hela dagar på Legoland där barnen har the time of their lifes och liksom får minnen för livet om hur det varit den bästa familjeresan evvaaah.
 
 
 
Verkligheten Stina, vi lever i verkligheten. Du ska resa med en karl som avskyr att resa, ett stort barn som också avskyr att resa och som dessutom måste äta femton postafen för att inte spy ner bilen, ett mellanbarn som är otålig, alltid kissnödig och väldigt pratglad OCH EN NYFÖDD BEBIS SOM SKA ÄTA VAR TREDJE TIMME OCH DÄREMELLAN BAJSA OCH SPY OCH SKRIKA NONSTOP FÖR ATT HON AVSKYR ATT ÅKA BIL!
Alla kommer skrika och gråta och en vuxen kommer få sitta i baksätet med minsta barnets bilstol som skär in i låret och vi har ingen ipad och inga gameboys så de större barnen kommer få tokspel pga DET FINNS INGET ATT GÖRA OCH NÄR ÄR VI FRAMME?! Dessutom kommer playlisten endast bestå av "kizungu zungu", "i was made for loving you baby", "guld och gröna skogar" och "minecraft jams". Alla kommer vara hungriga olika tider, alla kommer behöva kissa och bajsa på olika tider och när vi väl kommer fram kommer alla vara så trötta att ingen orkar umgås på hela kvällen och natten.
 
Jag tänker inte ens börja föreställa mig hur det kommer bli inne på Legoland.
 
Oh well, den som överlever kan ju berätta sen om hur det faktiskt blev.
Föräldraskap, Syskon/Familj | | Kommentera |
Upp