Äntligen!!

Sååå jäkla megafett att få rulla igen!!
 
Idag hade vi terminsavslutning för kommande juluppehåll. Jag har pratat med min sjukgymnast och verkligen peppat inför detta datum, då vi var överens om att jag var tillräckligt stabil för att testa att rulla lite lätt. Klockan 10:00 imorse var jag klädd och redo för träning! Synd att den inte började förrän 16:00.... Hur som helst, jag flinade sedan hela vägen från bilen in till hallen och snörade raskt på mig. Redo för det värsta tänkbara (jag har glömt hur man gör, jag ramlar, jag kommer ingenstans pga jag har 84:or på rullorna och det är ett segt plastgolv, jag får ont direkt, jag orkar inget osv osv) åkte  sedan ut på tracken, tog några skär.... kände efter.... tog några till... speedade på, ökade takten och ba WWWWÖÖÖÖÖHÖÖÖÖOOOOUUUUUUWWWW!!! Jag flög fram, med den lätt instängda idrottshallslukten vinande i håret, kände suset i öronen, värken i de otränade låren, kände mig som en superhjälte! Så. Jäkla. Mega.
 
Eftersom det var avslutning gjorde vi lite olika typer av lekar, jag tyckte liksom att det gick bra, så jag fortsatte vara med. Körde runt. Testade olika saker. Ingen direkt smärta. Känningar i ljumsken och knät (som varje dag liksom) så jag körde på. Mot slutet körde vi 27/5 (27 varv på 5 minuter) och jag tänkte då, hah. Jaja, jag åker runt lite, får se hur många varv jag orkar blabla. Blev lite driven pga vi åkte alla samtidigt så jag kämpade på. Maxade när det var en minut kvar, som jag alltid gör, och när vi var klara hade jag åkt 23 (?!) varv. Alltså även om jag räknade fel på ett eller två varv var det iallafall sjukt mycket bättre än vad jag kunnat tro, i min vildaste fantasi. Här har en inte åkt roller derby på ett år, och orkade mer än 20 varv på fem minuter. Fan, tänk om det inte alls är så lång väg tillbaka som jag hela tiden trott? 
 
Jag fattar ju såklart att det är en helt annan sak att spela blabla men ändååååå! Så jävla stolt. Jag tänker fan börja åka for reals i januari. Med seriespelet hösten-17 i sikte. Oh yes.
 
 
Roller derby | | Kommentera |

Vardagsbubbla

 
Jo men den trista vardagen är ju verkligen min grej. Jag tror att jag är en bångstyrig tonåring, men faktiskt, jag gillar det. Jag trivs i kommunen, dessutom. Det händer saker här. Man satsar på de äldre, som får ett skitstort nytt place att hänga på som ålderdomliga.
Man satsar även på barnen och flyttar om i lokalerna för att effektivisera. Gamla Fredhemsskolan kommer stängas, byggas om och bli en stor förskola till förmån för de barn som inte får sitt förstahandsval eller behöver ha sin förskola i en barack. Det föds nämligen mycket barn just nu, och det flyttar hit folk som bygger hus. När Ilon börjar förskoleklass kommer han därför inte börja på fredhem, utan Lindbo, som då är en stor F-6 skola. Det kommer bli svinbra, med fräscha, renoverade lokaler, ny spännande utemiljö och slippa åka skolbuss till träslöjd, syslöjd och hemkunskap.
Högstadiet har flyttat till Parkskolan, som renoverades förra året. Ungdomarna har dessutom fått en hel del att göra på fritiden i och med ungdomscoachernas intåg. Det anordnas hbtq-kvällar, tillsammans med fritidsgården arrar de asroliga evenemang titt som tätt och hela biblioteket har hamnat som någon slags baskloss i det som nu heter Kulturhuset. Mitt i allt står Hammarteatern, torget och parkområdena, som även de fått en uppfräschning.
 
Jag gillar att det satsas. Alla bara gnäller, men ingen minns hur dåligt det var. Se bara ovan exempel, varje dag i veckan kan man åka skridskor gratis med eller utan klubba i Hallstarena. Stor och fräsch ishall med alla bekvämligheter. Bekvämt. Nära. Tryggt.
 
Dagens, Föräldraskap | | Kommentera |

Jag, en faster!

Alltså mina syskon är ju bara så jäkla grymma. Syrran pluggar film i Prag, och skriver när hon har tid på den här bloggen. Det går svinbra och jag är så himla stolt att hon vågade släppa trygga Västerås och jobbet här för att satsa stort.
 
Brorsan har också satsat, stort, och pluggar nu serious shit uppe i Sundsvall. Jag brukar säga att han pluggar ingenjörstekniskt basår, men jag vet faktiskt inte om det är sant. Jag vet bara att det är tung jäkla matte, fysik och kemi. Så har han fått barn, en dotter! Så jag är faster åt en jättemysig unge som bara är 3,5 månad yngre än Lovis! Vi var uppe och hälsade på för typ två veckor sedan och sov över, det var riktigt trevligt!
 
 
Dagens | | Kommentera |
Upp