Vardagsbubbla

 
Jo men den trista vardagen är ju verkligen min grej. Jag tror att jag är en bångstyrig tonåring, men faktiskt, jag gillar det. Jag trivs i kommunen, dessutom. Det händer saker här. Man satsar på de äldre, som får ett skitstort nytt place att hänga på som ålderdomliga.
Man satsar även på barnen och flyttar om i lokalerna för att effektivisera. Gamla Fredhemsskolan kommer stängas, byggas om och bli en stor förskola till förmån för de barn som inte får sitt förstahandsval eller behöver ha sin förskola i en barack. Det föds nämligen mycket barn just nu, och det flyttar hit folk som bygger hus. När Ilon börjar förskoleklass kommer han därför inte börja på fredhem, utan Lindbo, som då är en stor F-6 skola. Det kommer bli svinbra, med fräscha, renoverade lokaler, ny spännande utemiljö och slippa åka skolbuss till träslöjd, syslöjd och hemkunskap.
Högstadiet har flyttat till Parkskolan, som renoverades förra året. Ungdomarna har dessutom fått en hel del att göra på fritiden i och med ungdomscoachernas intåg. Det anordnas hbtq-kvällar, tillsammans med fritidsgården arrar de asroliga evenemang titt som tätt och hela biblioteket har hamnat som någon slags baskloss i det som nu heter Kulturhuset. Mitt i allt står Hammarteatern, torget och parkområdena, som även de fått en uppfräschning.
 
Jag gillar att det satsas. Alla bara gnäller, men ingen minns hur dåligt det var. Se bara ovan exempel, varje dag i veckan kan man åka skridskor gratis med eller utan klubba i Hallstarena. Stor och fräsch ishall med alla bekvämligheter. Bekvämt. Nära. Tryggt.
 
Dagens, Föräldraskap | |
Upp