Vecka 17

Tiden bara rinner iväg. Var helt säker på att jag skrivit inlägg förra veckan, men icke. Barnen har varit lite hängiga till och från, har nog int jobbat en hel arbetsvecka sedan i somras.... Jag har själv haft en asdryg förkylning med släpande nästäppa och rethosta på köpet. Tydligen fyller jag också år snart, så i helgen blir det lite kalasande. Känner mig inte alls redo!
 
Iallafall. I magen fortsätter det att hända saker. Den växer så otroligt mycket tycker jag, jag kan inte sova på mage längre. Jag vet också att det är bäbisen som rör sig, men jag vågar inte riktigt tro på att det är sant. Det bufflar och rör runt och igår kväll kände jag en distinkt "spark" precis när jag skulle somna..... <3 Faktum är att det rör sig otroligt mycket just nu när jag skriver!
Längtar till den 10/2, då har vi tid för rutinultraljud. 
 
Symtomen är lika härliga som alltid. Halsbränna, huvudvärk, törstig, småsvullen om händer och fötter, nästäppa, foglossning, bröst som värker, tandkött som är svullet och blöder, nej men gud jag orkar inte. I onsdags på jobbet skulle vi gå till rocklunda med barnen, det var utedag, de åkte skridskor och personalen servade med knytning osv. Sen skulle vi gå hem, och jag hade så ont att jag knappt kunde ta mig tillbaka hela vägen. Det var en läskig upplevelse, för såhär illa har det nog inte varit så pass tidigt.
Jag är inne i en hungerperiod igen och vill äta hela tiden! Har också börjat somna på soffan igen sista veckan, som att energin är lite eftersatt. Hoppas det beror på att jag varit sjuk. Trots allt ätande har jag hitills bara gått upp 2,5 kg.
 
 
Gravid med Skorpan | | Kommentera |

Vecka 14

Men vad spännande! Nu börjar det hända saker. Äntligen är jag piggare. Behöver numer inte spendera halva dagarna på soffan. Att vara ledig efter nyår gjorde susen. Har vilat och vilat och vilat. Mellan pauserna hann vi dock bada, åka pulka fera vändor och även köra lite skridskoträning.
Illamåendet har släppt och håller sig borta så längre jag kommer ihåg att äta regelbundet. MEEEEN såklart har foglossningen kickat in lite värre än önskat. Kan också bero på att jag var med och rullade i söndags.... Anyway. Har börjat känna små sprattlingar/vibrationer nu! Mycket roligt! Ungefär hälften av gångerna är det dock gaser. Halsbrännan kommer oftare, men kaffe har blivit gott igen. Barnen längtar otroligt mycket och pratar om namn och skryter friskt på förskolan och skolan. Jag har även börjat berättat på jobbet! Läskigt att det börjar bli verkligt.... Men jag vågar inte ropa hej förrän ultraljudet 10/2....
 
 
 
 
 
Gravid med Skorpan | | Kommentera |
Upp