V.38

 
 
 
Med Dante:

Nu börjar det hända saker. Det trycker på nedåt som tusan nu. Har kissat säkert tio gånger inatt och har sprungit och hela dagen hela tiden. Det ilar och sticker till i blygdbenet mest hela tiden och ja. Det känns lite som att det inte är långt kvar. Jag är en badboll, en vattenballong, en klumpeduns, en valross. Jag kan inte sova utan sju kuddar. Jag får ont för minsta ansträngning och när Krypet bakar runt därinne gör det ooont. Livet som gravid har varit pest för det mest(a) men nu när målsnöret är så nära känns det ändå rätt okej. Jag kommer ju aldrig se ut såhär igen. Nästa gång kommer jag inte gå upp 30 kilo....

Med Ilon:

Känner att jag kanske var lite naiv förra gången. Känner mig inte alls lika stressad med att få bebisen i famn, även om det vore himla trevligt. Är mer tillfreds med situationen, kroppen, upplevelsen. Går igenom förlossningsförloppen om och om igen och fantiserar om den stundande händelsen. Det mesta är packat och klart. Ska införskaffa lite toalettartiklar och packa ner myskläder, papper och penna. Nätterna är dryga, ingen ställning är bra och jag vaknar av att jag inte kan andas. Trots att det är trångt så bökar h*n runt som en galning därinne! Går på kryckor gör jag också. Sjukskriven. Japp. Vikten på +18kg.
 
Med Skorpan:
 
Jag tror jag har varit fem gånger totalt hos MVC denna gravditiet så det är väl det som skiljer sig mest från de andra graviditeterna egentligen. Har även haft lika många olika barnmorskor. Tråkigt att det inte finns någon fast barnmorska i Hallstahammar just nu.
Iallafall. Mitt tryck var 110/60, kanonbra. SFmått var 35, lite högre än medel. Hjärtljudet låg på 138 (konstigt, alltid legat högre ju) men nå andra värden fick jag inte reda på för jag fick gå till labb och göra blodgruppering. De skulle ta socker och järn där, antar att det hamnar i journalen sen. Plus +20kg.
Iallafall, bebeis var fixerad! Värsta konstigt, men kändes ändå peppigt på något sätt. Jag känner också ett helt sjukt tryck emellanåt och känner precis hur hen ligger därinne. Vi sammanfattade graviditeten och jag sade som vanligt att det inte har varit roligt alls och just nu vill jag bara vill dra täcket över huvudet och ge upp. Allt är jobbigt och jag vill att det ska vara över. Hon frågade också om det var något särskilt jag ville att de på förlossningen skulle veta, men jag kom inte på någonting. Mörkt, föda på sida, sen avnavling, öh... EDA i tid denna gång. Ja det var väl det jag kom på.
Men, har förberett det mesta hemma nu. Ska bädda i bebis säng idag och vagnen. BB väskan är packad till hälften, skötbordet står redo, kläder är tvättade o.s.v. Så let´s do this!
Gravid med Skorpan | |
Upp