V.36

 
Med Dante:

Det är helt sjukt vad trött och orkeslös jag blivit nu. Jag pallar INGENTING. Jag begriper verkligen inte hur jag ska orka ta mig till barnmorskan på egen hand imorgon. Om jag tappar saker på golvet låter jag dom helt sonika ligga. Jag pallar inte. Har även upptäckt mig själv i spegeln när jag går förbi med att tänka "åh jävlar, vad var det där?" Jo det var jag själv.... Det gör ont tamejfan överallt och jämt och allt allt allt är jobbigt och kinkigt och behövs klagas på. Ändå mår jag bättre nu än vad jag gjort tidigare i graviditeten. Annars händer det inte så mycket mer. Vi var in till BB för att göra ctg och kolla för jag hade sammandragningar tätt i över ett dygn som tilltog igårmorse. Men de klilngade av vid lunchtid och vi fick åka hem. Vilket vi ju i princip räknat med... Men snart snart snart är det vår tur!!!

Med Ilon:

Nu börjar tiden, som tidigare flygit iväg, sakta ner. Dagarna segar sig liksom fram. Det gör alltid ont någonstans, vilket börjar ta ut sin rätt. Med en förkylning i kroppen känner jag hur orken bara sinar mer och mer. Tröttsamt. Jag vaknar heller inte utvilad numer. Filuren bökar på i vanlig ordning, kanske inte lika mycket som förut. Hos barnmorskan idag kunde varken Maria eller Carina känna åt vilket håll h*n låg. Och det bör man veta vid detta laget. Som tur är har jag tid inne på spec.mvc den 14/2 så då får vi veta. Då får vi se storlek, njurarna, hur h*n ligger och om h*n växer som h*n ska. Behöver vi vända på ungen så görs det också då. Spännande! Hjärtljuden låg lägre denna gång, runt 145. Mitt tryck var 110/70, järent låg på 129 och sockret på 5,3. Vid denna tidpunkt har jag gått upp +17 kg. Inte ens hälften av vad jag gick upp med Dante totalt. Galet!
 
Med Skorpan:
 
Känns som att den där dippen som inte infann sig i vecka 34 har kommit nu som en blixt från klar himmel. Trött, sover så fort jag kommer hem från jobbet. Irriterad. Kryper i benen. Halsbränna. Skorpan sparkar mig konstant i revbenen och möblerar om för fullt därinne. Jag som hoppades hen skulle ligga med huvudet nedåt tills det var dags har lite gett upp hoppet. Jag är tung, samlar på mig vätska, +18kg... Bara förra veckan kände jag mig rätt pigg och glad men just nu känner jag bara att nu får det fan vara bra. Har onda förvärkar lite då och då och har ont någonstans, jämt. Vaknar trött och med värk. Då blir man sur.
 
Gravid med Skorpan | | Kommentera |

Nyklippta

 
Syskon/Familj | | Kommentera |

V.34

 
 
 
 
 
 
Med Dante:

Åhå, 46 dagar kvar!!! Fy fan vad sjukt att jag snart har en liten gosbit att pilla på här bredvid. Helt s j u k t.
Jag är trött JÄMT nu och sover mycket och ofta. Får inte i mig så mycket mat längre, antar att det blir lättare när magen sjunker.Jag är mer svullen än någonsin nu. På ett sätt har det vänt. Jag är glad och längtar tills det är dags. Jag bryr mig inte om hur jag ser ut lika mycket och jag är mer positiv. Känns skitbra! Älskar Krypet i magen. Hos barnmorskan hade hjärtljuden sjunkit till 130. Tog inga prover den här gången, det blir nästa gång det. Huvudet nedåt men fortfarande rörligt.


Med Ilon:

Japp. Fyrtiosex dagar kvar. Galet. Halsbrännan är de facto och det krävs tablett till sänggåendet. Har krämpor någonstans, jämt, och det är tärande. Önskar jag hade mer fritid att vila på. Fast det är skönt att det händer saker också, väntan blir så lång annars. Vi har fortfarande inte styrt upp något inför filurens ankomst. Blir bara mer och mer stressad. Såg en nyföding på nära håll igår och fick lite panik. Märks att det är trångt därinne, det rör sig inte lika aktivt. Ska till barnmorskan på fredag, då blir det värden, mått och vikt. Hjalp.
 
 
Med Skorpan:
 
Jag känner lite som när jag väntade Ilon... Hallååå, vi kanske borde börja förbreda?! Tvätta kläder, fixa säng, köpa pryttlar och blöjor, tvätta bilstolsklädsel.... Men jag jobbar ju och när jag är hemma behöver jag vila, så när ska man hinna allt? Nu börjar även nojjtiden, när man blir orolig så fort man inte känt bebisen röra sig på någon timme.  Tror att vattnet ska gå så fort bebis trycker på blåsan osv. Värdena såg bra ut: SF mått 31-32, mitt tryck var 120/70, järnet låg på 123 och vikten är på +16 än så länge. Huvudet låg nedåt!!! Yay!
Gravid med Skorpan | | Kommentera |
Upp