V.36

 
Med Dante:

Det är helt sjukt vad trött och orkeslös jag blivit nu. Jag pallar INGENTING. Jag begriper verkligen inte hur jag ska orka ta mig till barnmorskan på egen hand imorgon. Om jag tappar saker på golvet låter jag dom helt sonika ligga. Jag pallar inte. Har även upptäckt mig själv i spegeln när jag går förbi med att tänka "åh jävlar, vad var det där?" Jo det var jag själv.... Det gör ont tamejfan överallt och jämt och allt allt allt är jobbigt och kinkigt och behövs klagas på. Ändå mår jag bättre nu än vad jag gjort tidigare i graviditeten. Annars händer det inte så mycket mer. Vi var in till BB för att göra ctg och kolla för jag hade sammandragningar tätt i över ett dygn som tilltog igårmorse. Men de klilngade av vid lunchtid och vi fick åka hem. Vilket vi ju i princip räknat med... Men snart snart snart är det vår tur!!!

Med Ilon:

Nu börjar tiden, som tidigare flygit iväg, sakta ner. Dagarna segar sig liksom fram. Det gör alltid ont någonstans, vilket börjar ta ut sin rätt. Med en förkylning i kroppen känner jag hur orken bara sinar mer och mer. Tröttsamt. Jag vaknar heller inte utvilad numer. Filuren bökar på i vanlig ordning, kanske inte lika mycket som förut. Hos barnmorskan idag kunde varken Maria eller Carina känna åt vilket håll h*n låg. Och det bör man veta vid detta laget. Som tur är har jag tid inne på spec.mvc den 14/2 så då får vi veta. Då får vi se storlek, njurarna, hur h*n ligger och om h*n växer som h*n ska. Behöver vi vända på ungen så görs det också då. Spännande! Hjärtljuden låg lägre denna gång, runt 145. Mitt tryck var 110/70, järent låg på 129 och sockret på 5,3. Vid denna tidpunkt har jag gått upp +17 kg. Inte ens hälften av vad jag gick upp med Dante totalt. Galet!
 
Med Skorpan:
 
Känns som att den där dippen som inte infann sig i vecka 34 har kommit nu som en blixt från klar himmel. Trött, sover så fort jag kommer hem från jobbet. Irriterad. Kryper i benen. Halsbränna. Skorpan sparkar mig konstant i revbenen och möblerar om för fullt därinne. Jag som hoppades hen skulle ligga med huvudet nedåt tills det var dags har lite gett upp hoppet. Jag är tung, samlar på mig vätska, +18kg... Bara förra veckan kände jag mig rätt pigg och glad men just nu känner jag bara att nu får det fan vara bra. Har onda förvärkar lite då och då och har ont någonstans, jämt. Vaknar trött och med värk. Då blir man sur.
 
Gravid med Skorpan | |
Upp