Ilon 5 år!

 
Allan Ilon Larsson, numera 5 år.
 
Han är en riktig glädjespridare. Tycker fortfarande väldigt mycket om att vara lillebror och ser upp till sin storebror som varje dag lär honom nya saker. Ilon skojar, sjunger, berättar och dansar. Han har inga problem med att bjuda på sig själv.
 
Ilon lärde sig cykla förra sommaren till vår förvåning, han bara: släpp mig! Och så var det bra med det. 
 
Nytt för i år är att han lärt sig otroligtmånga bokstäver och bokstavsljud. Han kan tillochmed läsa enklare ord. Intressetför språk har ökat överlag och han snappar upp riktigt mycket engelska. Ilon är annars en äkta konstnär som ger sig hän till sina konstverk. Här hemma målar han med akryl och är mäkta nöjd över sina alster. Han påverkas av skolbarnet Dante och lär sig även plustal och räknar upp till 100 med lite hjälp.
 
Ilon tycker annars det är roligt att leka. Han besitter en enorm fantasi som han använder till allt. Han gillar högläsning, när man sjunger, att pärla, spela spel, bada, spela tv-spel, leka med kompisar och bygga och konstruera saker.
 
Ilon är vår dramaqueen och har ett humör som kan skifta tvärt. Så har det alltid varit och kommer säkert alltid vara. Just nu tränar vi mycket på att lösa konflikter och att försöka hålla fokus vid matbordet.
 
 
 
 
 
Ilon | | Kommentera |

v.33

Med Dante:

Jag sitter här med sammandragningar som gör ooont, längtar inte tillbaka till tiden man hade sådan här värk en gång i månaden. Uää. Hoppas det går över. Har ju verkligen inte ansträngt mig idag direkt. Jag är verkligen jättesvullen överallt nu, och har även fått massa mer bristningar på magen, dom sträcker sig ovanför naveln nu och jag börjar få lite småångest för om dom ska dra ihop sig fint efteråt. Känns som det kommer hänga rätt bra. Men man kommer nog inte bry sig så mycket väl bebben är ute.

Med Ilon:

Sitter här med sammandragningar, det gör ont. Värker i ryggen och bebben verkar ha lite panik över att inte kunna röra sig när det krampar. Mina gamla bristningar längst upp på magen är på gränsen till att bli rosaröda nu. Men ingen har spruckit upp än, skönt! Känner mig rätt kompakt i övrigt, kan vara för att jag inte gått upp så mycket. Fattar inte hur jag hann gå upp så mycket med Dante, jag kan ju inte gjort annat än ätit. Med honom hade jag säkert gått upp närmre 30 kilo vid detta laget. Och nu står jag fortfarande på +13 kg. Det här barnet är vaket jämt, dygnet runt och visar det gärna genom att härja runt, nonstop.
 
Med Skorpan:
 
Har inte sammandragningar just nu, men dom kommer till och från rätt ofta. Skorpan rör sig friskt just nu och tränar på att andas, får hicka och reagerar på ljud och när jag ligger still. Jag tycker rörelsemönstren påminner om Dante, Ilon var lite mer härjig i magen. Vågen stod på 15kg+ imorse, men det känns helt okej. Jag har samlat på mig vätska i ben och armar och gissar att varma juni kommer bli tuff och ännu tyngre. Min barnmorska har slutat så jag ska få ännu en ny nästa gång (8/6). Blir tredje denna graviditet....
Jag funderar på om vi kommer hinna förbereda oss mentalt på att vi ska ha barn snart, känns som vardagen bara öser på och man hinner inte reflektera riktigt. Inga bebisgrejer är framme. Jobbar fyra timmar om dagen och det är perfekt. Hinner vila hemma och orkar därför med mer saker på hemmaplan också. Inte många dagar kvar på jobbet nu innan semestern!
 
Bilder från vecka 32 med alla
 
Ilon
 
Skorpan
 
Dante
 
Gravid med Skorpan | | Kommentera |

Restless everything

Idag har jag överansträngt mig och glömt tagit mina magnesiumtabletter. Det innebär att just nuhar jag sådant kryp i ben och händer att jag blir galen. Har dessutom nerven i ryggen/revbenet i kläm så ingenting är fritt från irritation. Köpte iallafall hem kolsyrat vatten och fryst frukt, nya cravings.
Gravid med Skorpan | | Kommentera |
Upp