V.30

Med Dante:

Jag läcker mjölk på nätterna, dagarna också. Krypet sparkar och bjuder på dansföreställning på morgonen och gömmer sig för pappa på kvällarna. Jag har mycket ont på nätterna och sover väldigt dåligt. Tur att det inte är långt kvar nu. Börjar bli lite stressad iochmed att vi inte har så mycket som är färdigt här hemma.  Jag svettas MYCKET och är svullen svullen svullen... Det här tycker jag om vecka 30. Du svettas mycket och allt blir megajobbigt. Du får fett med bristningar och tuttarna läcker. Du måste sova på rygg hela natten genom, efetrsom din bebis sparkar dig så hårt i revbenen att du har ont om du rör på dig. Du kan knappt andas om du är ute och går och alla dina organ är mosade.

Med Ilon:

Jag har inte mycket till smidighet kvar. Blir mer och mer begränsad för var dag. Börjar bli drygt att vända sig om nätterna då jag har någon konstig värk som sitter kvar under magen. Halsbrännan är nästan att räkna med nuförtiden, men jag är förvånad över att den inte varit värre. Fingrar och ansikte har börjat bli lite svullet nu och jag kan känna i ben och fötter att jag samlat på mig lite vatten. Men jag har inte gått upp så mycket än. Ska väga mig nästa gång hos barnmorskan, eller efter jul om jag inte kan hålla mig. Filuren är väldigt aktiv fortfarande och vänder och vrider sig mest hela tiden. Mysigt ibland, om nätterna, nej.
 
Med Skorpan:
 
Trots att jag numer jobbar halvtid så är det svårt att förstå att jag verkligen tagit beslutet att ta hand om mig själv. Det är inte värt smärtan. Jag har ont någonstans, hela tiden, men är inne i en harmonisk fas (efter några veckors psykbryt visserligen) och jag tror att jag mår bra för att jag njuter. Halsbrännan är uthärdlig förutom vissa dagar. Ett nytt rätt drygt symptom är restless legs, som jag dock hoppas motverka med stödstrumpor och magnesium som jag beställt. Skorpan är rätt lugn, rör sig då och då, inga elaka monstersparkar som Ilon kunde utsätta mig för. Denna bebis är mer som Dante var. Får lite ryck iband. Sover ok, finns dock bara två lägen, höger eller vänster sida. Dock gör det så sjukt ont i symfysfogen (trots kudde). Tar en stund innan man kommer igång på morgonen. Svårt att ta mig upp ur sängen. 
 
 
Med Ilon var värdena vid det här laget: Hjärtljuden låg på 155/160,  mitt socker låg på 5,5 och järnet på 117. Mitt tryck var 110/70 och vikten låg på +10 kg
Med Skorpan idag såg det ut såhär: Hjärtljud på 148, sockret på 5,4, järnet på 127. Trycket var 115/65 och vikten har jag inte kollat än men gissar att det också är samma, ca +10kg. 
 
Mår med andra ord rätt bra!
 
 
Gravid med Skorpan | |
Upp