Lovis fyra månader!

 
Fas fyra, please be gone....
Den härligt intensiva, långa fjärde fasen, där bebisar lär sig så mycket nya saker, verkar lyckligtvis klinga av nu. Hon har lärt sig väldigt mycket dessa veckor och behärskar sin kropp på helt nya sätt. Hon börjar så småningom komma tillbaka till de rutiner vi tidigare etablerat.
Just nu vaknar hon vid 6:00, äter och vill gärna vara vaken och prata en stund, leka lite med fötter eller nappen innan hon somnar om igen. Vilket gör morgonrutinen lite meckigare, då hon blir trött redan vid åtta, och förskolan, dit vi går och lämnar Ilon, börjar klockan nio.... Men hon sover en stund i vagnen iallafall, kanske en timme. Sedan vill hon äta och leka.
Just nu har hon förstått hur stark hon är i benen och vill stå upp i knät och prata, ta på ansikten och busa. Älskar fortfarande när man sjunger och sjunger gärna med, helst till bä bä vita lamm. Hon har hittat fötterna och håller i dom så fort hon får chansen. Har varit såååå nära att vända sig från rygg till mage, men fastnar lite på axeln. Leksaker som ligger nära får hon tag i nu och äter dom gärna. Giraffen Sophie är en favvis! I magläge har hon börjar sprattla med benen och lyckats ta sig framåt och runt åt sidorna en bit. Händerna äts på hela tiden och hon dregglar otroligt mycket och tuggar på allt hon får tag i. I dagarna har hon dessutom kommit på hur man pruttar och bubblar med munnen! Så nu sprutar det saliv och ett roligt nytt pratljud har uppstått. Fantastiskt!
Jag börjar kunna lägga henne för att sova middag i egen säng igen, annars är det famnen som gäller i någon timme. Sen blir det mat och hämta syskon. Leka lite med dom när vi kommer hem. Det är så underbart att se hur deras relation utvecklas i takt med att Lovis blir äldre. De pratar, skrattar, busar och gosar. När pappa Jimmy kommer hem skiner hon upp och vill gärna vara med honom.
Vi helammar fortfarande och det fungerar bra.
Sen har hon vakentid fram till 18:00 ungefär, då hon gärna sover en stund igen innan kvällsamning och nattning. Om natten vaknar hon vid ett, ibland två och då är det mat och blöjbyte innan morgonpasset drar igång igen.
Lovis, du är en sån underbar unge och vi älskar dig så mycket!
På 4-månaderskontrollen var hon 62,9cm lång och vägde 6835g!
 
Lovis | | Kommentera |

Fyyyysioterapiiiiii

 
Äntligen börjar det hända saker. Kroppen ger respons, jag känner mig mer alert och är inte lika stel och knakig som tidigare. Jag kör ett väldigt basic program hemma dagligen för att först få ihop diastasen så mycket det går men även för att aktivera bäckenbotten och inre magmuskulaturen. Det har gått bra! Passen är inte långa så det går smidigt att göra hemma trots att Lovis är väldigt gnällig/mammig/fasig just nu. Och det ger resultat. Var hos sjukgymnasten imorse och kunde gå dit i rask takt, cykla med motstånd som uppvärmning och köra ett pass med henne i 20 minuter för att sedan gå en rask promenad hem och har typ väldigt lite känningar efteråt. Öm i knän och ländrygg bara. Känns så jäkla skönt att vara igång igen! Min fysioterapeut märker stor skillnad och faktiskt snabbare återhämtning än hon räknat med. Hon gissar att jag kommer kunna rulla lite försiktigt innan jul! Okej, hon sade nyår, men personligt mål är jul! 
 
Dagens, Roller derby | | Kommentera |

Fortsätter leverera

 
Onekligen har detta år något emot universums välbefinnande för det är ju bara skit nonstop! kan det här året bara ta slut?!
Dagens | | Kommentera |
Upp