Lovis sex månader!

 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vill göra som jag vill, men är rätt lätt att avleda också...
Nu hinner man knappt med känns det som. Dagarna flyger fram och om 1,5 vecka börjar jag jobba! Då kommer Jimmy vara föräldraledig och dagarna kommer te sig lite annorlunda för barnen hemma. Lovis har lämnat fas fem och har lärt sig behärska en hel del nytt! Strax efter 5-månadersdagen rullade hon såklart runt. Och nu går det av bara farten. Snabbt är hon över i magläge och då gymnastiseras det något kopiöst! Först var det mest planka och ryggskjut, men nu är hon uppe på knäna och gungar och vilken dag som helst knäcker hon krypkoden.... Från magläge kan hon ta sig bakåt, och sedan snurra runt i cirkel, så hon har klurat ut ett sätt att komma till olika ställen. Dags att barnsäkra tror jag minsann! Och kemtvätta mattan....
 
Hon pratar och skriker och skrattar och tjoar och gnäller och har sig så vi absolut inte ska missa var hon är och vad hon vill. Men hon är bra go. Älskar att titta på sina bröder och vad de gör. Hon och katten Shiro börjar även bli bra vänner nu. Shiro tar alla tillfällen för tvångsgos mitt i fejset....
 
Maten då... vi smög igång maten med slick på saker. Runt 5,5 månader testade vi att koka upp morot, potatis, palsternacka. Det var ingen hit. Majspuré gick bättre. Banan var rätt gott. Päron likaså. Sedan pausade vi lite och testade sedan att köpa hem några burkar ekologisk barnmat. De slätpureade gillade hon faktiskt, så de har vi tragglat på med två ggr om dagen, hon äter ca 5-6 tsk. Efter det lite fruktpuré såklart, som hon kan äta hur mycket som helst av.... Gröten försöker vi också få in lite rutinmässigt. Ligger väl på ca tio tsk nu... Och däremellan ammas det och ges tillägg då och då. Det har varit ett par veckor där allt kretsat kring hennes mat men det känns viktigt för mig att det finns någon slags rutin (att hon blir mätt) nu när jag snart inte ska vara hemma. Amningen blir förpassad till morgon middag kväll.
 
Sömnen har gått från dålig, till bra, till sämre. Vi trodde först det var tänder, men nu vet jag inte alls vad det kan bero på. För tänder har det inte komit upp några än. Kanske är det lite mycket intryck att hålla på och smaka saker varje dag och dessutom försöka behärska kroppen och att ta sig överallt. Mina förhoppningar är att hon ska sluta amma vid 00:00 och 5:00 så jag orkar jobba sen....
Vid 5,5 månader vägde hon 7765g och var 65,3cm lång!
 
 
Lovis | | Kommentera |

Lovis fem månader!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag kan allt!
Jösses vad snabbt det går! Lovis kan nu sitta stadigt själv på golvet och har därför börjat sitta med vid både frukost, lunch och middagsbordet i stol. Där har hon även börjat intressera sig ordentligt för mat och vi inser att det är dags att sätta fart med att introducera lite annat än bröstmjölk. Amningen fungerar fortfarande väldigt bra och är smidig och bekväm. Men om en månad börjar jag jobba, och då blir amningen begränsad.
Lovis har även börjat häva sig upp i ryggträning och det kan man väl säga är steg ett i krypskolan. På mattan tar hon sig runt i cirklar, men hon verkar inte alls ha något intresse av att rulla runt än. Hon landar fortfarande på sidan och ligger sedan nöjt kvar där. 
Utöver de motoriska färdigheterna har hon även börjat experimentera med sin röst ordentligt och hittar många härliga ljud. Hon pratar ofta med oss alla.
Rutinerna känns lite från dag till dag just nu. Jag antar att det har att göra med maten och amningen nattetid. Vissa dagar/nätter äter hon oftare och då samlas inte lika mycket, vilket gör att allt hamnar i ofas. Sömnrutinerna under dagen är också olika men oftast blir det en kort, en lång och några korta pass.
På 5-månaders kontrollen vägde hon 7365 g och var 64,6 cm lång!
Lovis | | Kommentera |
Upp